Samen met anderen

Na 12 jaar ervaring bij consultancy- en trainingsbureaus heb ik in 2005 Floor ACT opgericht. Ik twijfelde, wilde ik wel in mijn eentje werken? Inmiddels werk ik in grotere opdrachten vrijwel altijd samen met een team van ervaren collega’s. Het zijn stuk voor stuk professionals en persoonlijkheden die hun sporen in het vak hebben verdiend.

Onze achtergronden zijn divers: van filosofie tot gymnastiek, van taalbeheersing tot onderwijskunde, van toneelschool tot psychiatrie. Wat ons bindt, is de ambitie om absolute kwaliteit te leveren. Wil je meer van ons weten? Lees hieronder verder.

 

 

Floor Hilgers

Ik geloof in de kracht van het goede gesprek, aan de vergadertafel én aan de keukentafel. Offline en online. Daar draag ik graag aan bij. Ik zie het als mijn taak om een setting te creëren waarin mensen zich eerlijk durven uit te spreken en help van daaruit om patronen te ontrafelen, keuzes te maken, en vanuit meer plezier en (zelf)vertrouwen aan het werk te gaan. Dat doe ik met individuen, teams en op organisatieniveau. Wat mij daarbij drijft? Mijn nieuwsgierigheid, mijn liefde voor mensen en de wil om te doorgronden wat er werkelijk nodig is.

Ik heb Bedrijfscommunicatie aan de universiteit in Utrecht gestudeerd. De eerste tien jaar heb ik als consultant en trainer bij adviesbureaus gewerkt, waaronder Bureau Zuidema. Vanaf 2005 ben ik gestart als zelfstandige. In mijn hele werkend leven ben ik zelf ook blijven leren en ontwikkelen. Ik heb diverse coachopleidingen gedaan en me aanvullend geschoold in mindfulness, systeemtheorie/systemisch werken, emotionele intelligentie, voice dialogue en transactionele analyse (TA). De meest recente opleiding: Vat van Zelfwaardering bij dr. Gertjan van Zessen.

En wie ben ik dan privé? Ik heb samen met Jan vier kinderen. Zij zijn inmiddels de deur uit, maar nog regelmatig aan onze grote keukentafel te vinden, inclusief aanhang en kleinkinderen. Ik geniet van saxofoon spelen in een band, tennissen, klussen en buiten in de natuur zijn. Ik ben doorgaans een heel gelukkig mens.

 

Team

 

Erik Boers
Filosoof en gespreksleider

Erik Boers nodigt mensen uit om het gesprek ‘echt’ aan te gaan. Door zijn wijze van begeleiden ontstaan gewetensvolle gesprekken rond morele dilemma’s, leiderschapsthema’s en maatschappelijke vraagstukken. Hij daagt professionals, managers, CEO’s en bestuurders respectvol uit om zichzelf kritisch te bevragen, zich openlijk te verwonderen, vrijmoedig stelling te nemen en oprecht aandacht te hebben voor het standpunt van de ander. Hij is (mede)auteur van ‘Vrije ruimte: filosoferen in organisaties’ (2002), ‘Het gesprek aangaan: ruimte nemen, geven en delen’ (2014) en ‘Publieke Bezinning: Socratische dialogen over maatschappelijke vraagstukken’ (2016).

Met Erik werk ik samen in trainingen en in leiderschapsprogramma’s. Hij is de mede-vormgever van ons programma Goed in Gesprek dat inmiddels door meer dan 2000 mensen in diverse organisaties is gevolgd.

 

Anne-Marijn Coelingh Bennink
Executive coach

Anne-Marijn is een executive coach die analytisch vermogen en intelligentie combineert met een feilloze intuïtie. In haar stijl is ze warm, veilig en gelijktijdig schuwt ze de confrontatie niet. Haar ambitie is het onderwerp Leiderschap zo concreet en praktisch mogelijk maken. In coaching, in ontwikkelprogramma’s en in het werken met teams. Ze ziet dat leidinggeven meestal geweldig is om te doen maar dat het ook ingewikkeld kan zijn en eenzaam en spannend. Waar Anne-Marijn in gelooft: afstand nemen, ‘put the fish on the table’ en ervoor zorgen dat je minimaal je eigen patronen en die binnen je organisatie begrijpt, kent en herkent. En dat is waar zij bij kan helpen.

Ik werk al jaren samen met Anne-Marijn in complexe organisatieontwikkeltrajecten en in leiderschapsprogramma’s (o.a. Benu). We werden grappig genoeg bij elkaar gebracht door een gezamenlijke opdrachtgever die zag dat wij een sterk koppel zouden vormen.

 

Menda Groeneveldt
Trainer / coach

Menda werkt al heel wat jaren als trainer en coach. De focus in haar werk is gedrag waarbij het haar vooral gaat om het effect van gedrag op anderen. Door voor jezelf doelen te stellen kun je bewuster kiezen om specifiek gedrag in te zetten en vervolgens de beoogde resultaten te behalen. Menda maakt makkelijk contact en voelt aan wat mensen beweegt. Haar stijl van werken is praktisch en doelgericht, soms sturend, vooral ondersteunend. Ze geeft directe feedback op gedrag in het hier-en-nu. Zit je bij Menda in een training, dan weet je zeker dat er hard gewerkt maar ook hard gelachen wordt.

Menda is één van de kerntrainers in het programma Goed in Gesprek dat wij in de afgelopen jaren voor diverse organisaties uitvoerden.

 

Fred Swart
Trainer / coach

Fred werkt al jaren als trainer en coach. Hij laat zich typeren als daadkrachtig, energiek, ruimtegevend, geduldig, opbouwend kritisch en gericht op verbinding. In zijn rugzak zitten diploma’s van de sportacademie, de universiteit (bedrijfskunde) en Shiatsu. Deze bagage geeft de garantie voor beweging en verandering, verdergaand dan het cognitieve.

Met Fred werkte ik afgelopen jaren samen in trainingen en in organisatieverandertrajecten.

 

Gonnie Kügel
Teamcoach

Gonnie is teamcoach, opleider en procesbegeleider. Voor haar is de groep belangrijker dan het individu. Niet verwonderlijk met een achtergrond als economisch socioloog en groepstherapeut.

Haar kracht is dat ze de moeite in het gesprek kan opzoeken, benoemen en toelaten. Dat ze de spanning in de groep kan verdragen en zware onderwerpen met een zekere lichtheid tegenstellingen bespreekbaar kan maken. Ze kijkt naar verhoudingen en interactie tussen mensen, en doorziet snel hoe krachtenvelden invloed hebben op het gedrag van mensen. In haar stijl is ze uitdagend, improviserend en energiek.

Met Gonnie werk ik samen in teamcoaching en in het begeleiden van groepsgesprekken.

Interesse?

Schrijf je hier in voor ons bestand