Op tijd inspelen op verandering

Klanten die kiezen voor een organisatieontwikkeltraject hebben vaak een grotere uitdaging dan alleen het ontwikkelen van individuele vaardigheden of gedrag van hun medewerkers.

Het resultaat blijft bijvoorbeeld achter. Of de groei gaat juist zo hard dat medewerkers en leidinggevenden het maar nauwelijks kunnen bijbenen. Soms ook is er sprake van een andere organisatie-inrichting. Alleen ontbreekt het aan de doorvertaling naar verrichting. In die gevallen is een organisatiecoachingstraject op zijn plaats. Ik vervul daarbij vaak diverse rollen (coach, trainer, teamcoach, consultant) en werk samen met passende professionals. Samen zijn we een directe sparring partner voor de directie of het bestuur van de organisatie.

Een traject voor organisatiecoaching start met een heldere diagnose- en contracteringsfase om de opdracht en het opdrachtgeverschap helder te krijgen. Daarbij is 100% vertrouwen over en weer cruciaal omdat we langer met elkaar gaan optrekken en in nauw contact het traject vormgeven. Verwacht van mij geen kant-en-klare oplossingen of stokpaardjes. Ik kijk samen met de organisatie naar wat er nodig is om tot het gewenste resultaat te komen. Uitgangspunt: wat jullie zelf kunnen, laat ik aan jullie.

Voorbeelden van klantvragen uit de afgelopen jaren:

  • “De organisatie groeit hard: hoe houden we het ‘verband’ in de organisatie en voorkomen we dat we los zand worden? Hoe zorgen we voor een structuur die ons ondersteunt? Welke manier van omgaan met elkaar past daarbij? En hoe geven we daar dan leiding aan?”
  • “We willen van een klassieke directieve leiderschapsstijl naar meer coachend leiderschap waarin medewerkers ruimte en verantwoordelijkheid voelen in hun werk. Help ons deze verandering te bewerkstelligen. Doe een voorstel voor een ontwikkeltraject dat past bij ons bedrijf, dus niet te zweverig, graag dicht bij de praktijk.”
  • “Een extern consultancybedrijf heeft ons advies gegeven over mogelijkheden om ons resultaat te versterken. Eén van de adviezen is de samenwerking binnen onze organisatie te versterken en een middle managementlaag in te richten. Kun jij een leiderschapstraject ontwikkelen voor deze 52 nieuw aan te stellen middle-managers en zorgen dat zij zich ontwikkelen tot inspirerende en verantwoordelijke leiders als hart van ons bedrijf?”

 

 
 
 

Individuele coaching

Focus op problemen geeft problemen. Focus op oplossingen geeft oplossingen.
Lees verder
 

Teamcoaching

Je presteert niet beter door te weten waarin je tekort schiet; wel door te weten waarin…
Lees verder
 

Wie

Na 12 jaar ervaring bij consultancy- en trainingsbureaus heb ik in 2005 Floor ACT opgericht. Ik…
Lees verder

Internationaal leiderschapsprogramma voor board, hoger en middle management

Joline Kuijt, Chief Pepper Officer Pepperminds
Lees verder

Interesse?

Schrijf je hier in voor ons bestand