Transparant, gelijkwaardig en resultaatgericht

Transparant in aanpak, vanuit een gelijkwaardige relatie met jou als klant en met focus op het gewenste resultaat: dat is hoe ik opdrachten uitvoer.

Of het nu gaat om individuele ontwikkeling, teambegeleiding of organisatieontwikkeling: ik start altijd met een gratis intake/kennismaking om de vraag en gewenste opbrengst helder te krijgen. Op basis hiervan doe ik een voorstel en maak ik een inzichtelijke kostenbegroting. Als mijn expertise of ervaring niet aansluit bij wat nodig is, dan geef ik dat aan. Bij grotere projecten stel ik een team samen met collega‚Äôs uit mijn netwerk die aanvullend zijn en de expertise en ervaring bieden die voor jullie specifieke vraag nodig is. Bij voorkeur verbind ik me voor langere tijd aan opdrachtgevers en maak ik me verantwoordelijk voor het ontwikkelen van mensen en het behalen van resultaat. Ik maak dan ook liever ‘de film’ dan ‘de foto’.

In mijn aanpak bij het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties ga ik uit van het volgende:

  • Kijk naar patronen achter de symptomen. Versterken van mensen en organisaties betekent voor mij kijken naar de wisselwerking tussen mensen, dus kijken naar de patronen. Omdat gedrag gedrag oproept en er zelden iemand alleen verantwoordelijk kan worden gemaakt voor wat er aan de hand is.
  • Versterk de kracht. Ik geloof dat organisaties optimaal functioneren als de mensen die er werken doen waar ze echt goed in zijn. Dus niet: het klassieke denken in tekorten en ontwikkelpunten, maar: onderzoeken waar iemands natuurlijke kracht zit en hoe je die kunt versterken. Soms betekent het dat een andere rol beter past. Dan is dat waarover we spreken.
  • Ga uit van authenticiteit. ‘Je kunt een hond niet leren miauwen’ zei een goede collega ooit tegen mij. En daarmee bedoelde hij: ‘probeer mensen niet te veranderen, maar leer ze zichzelf nog beter te begrijpen en te benutten.’
  • Stimuleer openheid en het eerlijke gesprek. Ik geloof in de kracht van het goede gesprek, waarin open en eerlijk op tafel mag komen wat er speelt. Waarin er voor ieder ruimte is om te spreken en om te luisteren. Dit vormt vaak de start van ontwikkelen en realiseren wat er echt nodig is.

 

Interesse?

Schrijf je hier in voor ons bestand